Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България популяризира туризма си сред скандинавците

Снимка: Министерство на туризма

Журналисти, блогъри и инфлуенсъри от Дания, Норвегия, Швеция и Финландия бяха у нас на опознавателен тур, организиран от Министерството на туризма, съобщава пресцентърът на ведомството.

Туровете имат за цел да популяризират страната ни като сигурна и безопасна дестинация с разнообразни възможности за туризъм. Участниците от Скандиванието са се насладили на красотата на българското Черноморие, на някои от големите градове и на част от спа курортите, запознали са се с богатото ни културно наследство, вкусили са и от традиционната българска кухня.

Участниците в опознавателните турове споделят своите впечатления от България, като активно публикуват снимки, видео клипове и коментари в своите социални канали, с което помагат за затвърждаването на положителния имидж на страната ни като избор за безопасна почивка, посочват от Министерството на туризма.

По подобен начин България вече представи туристическите си възможности пред медии от Русия, Израел и Гърция.  

Още от категорията

Туристически сезон лято 2021 – успешен, но кратък

Летният сезон в България в условия на пандемия е сравнително успешен, отчете туристическото ни ведомство през изминалата седмица. През месеците юни, юли и август се наблюдава 70% ръст на туристите спрямо миналата година, като преобладаващи в..

публикувано на 19.09.21 в 09:05

„Уикенд в Пловдив“ ще се проведе въпреки пандемичните рестрикции

Четвъртото издание на фестивала „Уикенд в Пловдив“ обединява усилията на работещите в туристическия бранш в развитието на града като притегателно място за почивка и културни маршрути. От 17 до 19 септември граждани и туристи могат да се..

публикувано на 18.09.21 в 10:25

100 видеа за 100 години Варна курортен град

100 видео истории на събития, места и забележителности през последния век, разказват за развитието на Варна като морски курортен център, съобщава Bgtourism.bg. Съвместната инициатива на Съюза на екскурзоводите в България и община Варна е посветена..

публикувано на 12.09.21 в 09:30