Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НС решава дали да изслуша главния прокурор

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан от депутатите, за да разясни работата на Бюрото за защита на свидетелите, осъществявало личната му охрана. Такъв проект на решение по предложение на „Демократична България” ще бъде обсъден на днешното пленарно заседание. Предвижда се също така Иван Гешев да внесе доклад за прилагането на закона, засягащ защитените свидетели, от началото на 2020 г. до 30 юни т.г.

Срещу Бюрото бяха отправени критики, че за посочения срок не е пазило нито един свидетел въпреки изразходваните значителни средства, както и че е осигурявало единствено личната охрана на Иван Гешев.

Служители на институцията участваха и в акция в президенството, която стана един от поводите за миналогодишните антиправителствени протести.

Още от категорията

Румен Радев пред ООН: Безпрецедентните глобални предизвикателства изискват общи действия

България ще продължи да работи за ефективна ООН, подготвена да отговори на нуждите на човечеството през XXI век, подчерта Румен Радев във видеообръщение към участниците в 76-ата сесия на Общото събрание, което се провежда в Ню Йорк...

публикувано на 22.09.21 в 10:43

Реални резултати в диалога с България ще ускорят евроинтеграцията на Северна Македония

Постигането на напредък в процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани бе във фокуса на среща в София на българския президент Румен Радев и европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи . В разговора участва и..

публикувано на 21.09.21 в 17:25

Започва регистрацията за президентските и парламентарните избори

Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за президент и вицепрезидент на България и за народни представители в българския парламент, насрочени на 14 ноември 2021 г...

публикувано на 21.09.21 в 05:05