Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пампорово става дестинация и за лечебен туризъм

Снимка: архив

Ски курортът Пампорово от години привлича туристи не само през зимата, но и през топлите месеци с модерните спа центрове, басейните на открито, както и с възможности за спорт и пешеходни преходи в Родопите. От това лято обаче, стопаните на един от най-популярните ни планински комплекси даде началото на новаторски холистичен проект, съчетаващ климатолечение, горска терапия, здравословен хранителен режим, лечебни процедури и пр. Вниманието е насочено към здравето на хронично болните, както и възстановяването на преболедувалите Covid-19. От началото на юли, в един от най-реномираните местни хотелски комплекси, бе открит медицински център, оборудван с най-модерната апаратура, който работи с клиенти по различни програми за възстановяване на здравето.

Климатичните дадености на Родопите са известни отдавна. Установено е, че въздухът там е наситен с отрицателна йонизация, до 40 пъти по-висока от градовете,  както и с фитонциди, благоприятни за имунната система. Характерни за тази част на Родопите са многото слънчеви дни, ниската влажност и почти липсващите мъгли в района.

Съставил: Венета Николова

Още от категорията

Вкуси България, за да я опознаеш и обикнеш!

Да изследваш България с … небцето. Това е не само възможно, но и желателно за всеки, който иска да се докосне до истинското й лице, скрито зад клишетата и трескавите обиколки „по обекти“ с колекциониране на селфита. У нас селският туризъм..

публикувано на 11.10.21 в 11:13

България се представя на туристическо изложение в Украйна

На 5 и 6 октомври 2021 г. България ще участва в международното туристическо изложение UITM 2021 г. в Киев (Украйна). Това е най-голямото есенно туристическо изложение на пазар Украйна (UITT & UITM), съобщават от Министерството на туризма...

публикувано на 05.10.21 в 06:35

Белоградчишките скали – балони, вино, колела, драконови лодки и други емоции

Това лято широка популярност придобиха полетите с балон над Белоградчишките скали , а активният туристически сезон приключи с уникална Балонена фиеста в края на септември. Тогава над 10 балона от няколко държави се издигнаха заедно високо в..

публикувано на 04.10.21 в 10:03