Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Възстановяват директните полети между София и Тирана

Тирана
Снимка: Pixabay

От 1 август се възобновяват ежеседмичните директни полети между Албания и България, за периода 6 август-28 септември 2021 г., информира албанското посолство. Целта на тази инициатива е да проучи възможностите за редовна авиолиния между двете страни, както и други международни полети.

За първия полет, авиокомпания GullivAir кани безплатно на борда на Airbus A330-200 пътници, агенти и туроператори, а от 6 август започват редовните платени полети за гражданите.

Системата за резервация и закупуване на билети, която в момента се тества, започва от тази седмица. Полетите между 6 август и 15 септември са в петък, а от 15 до 28 септември, те ще бъдат два пъти седмично – в петък и неделя. Допълнителната информация за разписанията на полетите ще бъде публикувана на официалния сайт на летище София и компанията.


Още от категорията

Туристически сезон лято 2021 – успешен, но кратък

Летният сезон в България в условия на пандемия е сравнително успешен, отчете туристическото ни ведомство през изминалата седмица. През месеците юни, юли и август се наблюдава 70% ръст на туристите спрямо миналата година, като преобладаващи в..

публикувано на 19.09.21 в 09:05

„Уикенд в Пловдив“ ще се проведе въпреки пандемичните рестрикции

Четвъртото издание на фестивала „Уикенд в Пловдив“ обединява усилията на работещите в туристическия бранш в развитието на града като притегателно място за почивка и културни маршрути. От 17 до 19 септември граждани и туристи могат да се..

публикувано на 18.09.21 в 10:25

100 видеа за 100 години Варна курортен град

100 видео истории на събития, места и забележителности през последния век, разказват за развитието на Варна като морски курортен център, съобщава Bgtourism.bg. Съвместната инициатива на Съюза на екскурзоводите в България и община Варна е посветена..

публикувано на 12.09.21 в 09:30