Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Янев: Проектокабинетът и служебното правителство със сходни приоритети

Стефан Янев
Снимка: БГНЕС

Приоритетите на проекта за правителство до голяма степен повтарят тези на служебния кабинет, заяви премиерът Стефан Янев, който присъства на Илинденския събор в смолянското село Гела. Той даде за пример евентуалната Covid вълна, както и Плана за развитие и увеличаването на пенсиите, където повечето неща вече са свършени. “Нека да не се занимаваме със спрягане на имена, кандидатът за премиер ще си намери подходящите хора”, каза още Стефан Янев.

На въпрос дали е готов да продължи управлението, ако не бъде съставено правителство, той отговори, че ще изчака да види как ще се развият събитията и тогава ще коментира. Все пак служебният премиер се надява депутатите да намерят мъдрост и да направят стабилно управление, отговарящо на очакванията на гражданите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините настъпват и през новата седмица

В понеделник отново ни очаква слънчево и горещо време. Над източната половина от страната ще се развива купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в София – около 37°. По Черноморието ще бъде слънчево с..

публикувано на 14.07.24 в 18:30
Димитър Главчев

Премиерът следи ситуацията с пожарите в цялата страна

Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, информират от пресцентъра на Министерския съвет. От съобщението става ясно, че в борбата с пожарите..

публикувано на 14.07.24 в 15:36

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12