Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бойко Борисов: ГЕРБ ще съдейства за съставянето на правителство

Снимка: БГНЕС

В първи коментар за кандидата за премиер на “Има такъв народ” Пламен Николов лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в Котел, че този пост е трябвало да бъде зает от Слави Трифонов, за да може да озапти партиите, припознати като политически партньори. „Това момче прекрасно сигурно има качества и ще се научи, но той няма неговото самочувствие да взема решения”, заяви той. По думите му, по-добре е Слави да започне шест месеца, да ги подреди и след това да ги остави.

Бойко Борисов подчерта, че правителство трябва да бъде съставено и ГЕРБ ще съдейства. “Ако трябва – когато гласуват правителството, депутатите на ГЕРБ-СДС да излязат за половин час и така да намалят кворума, за да си изберат кабинет и да си понесат отговорността”, каза бившият премиер. Според него при трети вот ще бъде “по-невъзможно да се направи правителство от сега“.

Още от категорията

Стефан Янев провидя целенасочено заложени проблеми пред служебния кабинет

Два часа, след като положи клетва и встъпи в длъжност, новото служебно правителство проведе първото си заседание. Според премиера Стефан Янев основен приоритет пред кабинета ще бъде да подготви изборите на 14 ноември и да гарантира, че те ще преминат по..

публикувано на 16.09.21 в 14:49

Още една „партия на промяната“ отива на изборите

За първи път българите ще гласуват за трети пореден нов парламент в рамките на 1 година. Това се налага след като 45-тия и 46-тия състав на Народното събрание не успяха да излъчат редовно правителство. Неспособността на досегашните политически..

публикувано на 16.09.21 в 11:39
Зам.-министър Захари Христов

България и Турция обсъждат трансграничното сътрудничество до 2027 година

Над 33 млн. евро са заложени за проекти в трансграничния регион на България и Турция, съобщиха от Регионалното министерство. Съвместната работна група по подготовката на Програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция 2021-2027, под..

публикувано на 15.09.21 в 11:01