Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България вече е в началото на четвъртата вълна от пандемията

Снимка: БГНЕС

Страната е в началото на четвърта вълна от коронавирус. В момента тя не се развива с бързи темпове, каза пред „Нова телевизия“ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Броят на дневно заразените през седмицата може да надхвърли 500 души, което вече ще е сериозна вълна. Взможно е новозаразените на ден да се увеличат и до 3000, прогнозира Кунчев.
За съжаление нито ваксинацията върви бързо, нито се спазват сериозни мерки за дистанция, отчете главният здравен инспектор и посочи, че 96% от пациентите в интензивни отделения не са имунизирани. Кунчев препоръчва само като крайна мярка въвеждането на тежки антиепидемични ограничения, защото обществото е уморено и не приема нови мерки.

Още от категорията

Томбола с награди за ваксинираните

Здравното министерство ще организира томбола за имунизирани срещу коронавирус, съобщи пред Нова тв служебният министър на туризма Стела Балтова. “Като се ваксинираш, може да получиш награда – например таблет или часовник”, поясни тя. В момента не се..

публикувано на 19.09.21 в 14:42

Запазва се процентът на положителните проби за коронавирус

През последното денонощие са установени 951 случаи на коронавирус от направените 12 448 тестове, показват данните на Единния информационен портал. 7,6% от пробите са дали положителен резултат. Най-много новозаразени има в София – 184, в Бургас – 109 и..

публикувано на 19.09.21 в 09:00

Софтуерът за преброяването няма удостоворение за сигурност

Софтуерът за преброяване на населението не е минал през удостоверяване на мрежовата и информационната сигурност, съобщи Красимир Симонски от Държавната агенция „Електронно управление“. Като причина за затрудненията по електронното преброяване Националният..

публикувано на 18.09.21 в 11:48