Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето в България на 03.08.2021 г.

Горещниците продължават с леко понижение на температурите

Снимка: БГНЕС

Във вторник ще е слънчево. След обяд на места в планините ще се развива купесто-дъждовна облачност с краткотрайни интензивни валежи. Северозападен вятър ще понижи в Северна България дневните температури, но ще остане горещо. Максималните температури ще са от  34° на северозапад до 40° в Южна България. В София термометърът ще показва до 35°.

Над Черноморието ще е слънчево. На отделни места за кратко ще превали след обяд. Максималните температури ще са от 30° на нос Шабла до 35° в Бургас и Созопол. Температурата на морската вода е 24 - 27°. Вълнението на морето ще е до 2 бала.

Над планините ще е слънчево. След обяд ще има дъждовна облачност и на места ще превали за кратко. Максималната температура на 1200 метра ще е до 29°, на 2000 метра - около 21°. В курортите Пампорово и Боровец ще е 26-27°, в Банско градусите ще са 32.

В сряда и в Южна България температурите ще се понижат и максималните в по-голямата част от страната ще са между 32° и 37°. Ще остане слънчево, но главно над планините на отделни места са възможни краткотрайни валежи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

България днес - 11 септември 2024 г.

В „България днес“ ви срещаме с едни активни, млади и успешни българи, които още от ученическите си години са научили, че тайната на успеха е да не спираш да искаш да се развиваш. Калоян Миладинов, Огнян Разсадов, Филостратос Титопулос и Александър..

публикувано на 11.09.24 в 19:00

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10