Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето в България на 05.08.2021 г.

Оранжев код за опасни горещини над по-голямата част от страната

Снимка: БГНЕС

В четвъртък ще е предимно слънчево. Купесто-дъждовна облачност ще има след обяд над западната половина от страната и на места там ще превали. Има условия за градушки. Дневните температури ще се повишат и ще е много горещо. Максималните температури ще са между 36° и 41°, в София до 38°.

Над Черноморието също ще е слънчево. Умерен югоизточен вятър ще държи горещините около 29° на нос Шабла на север до 32° на юг в Ахтопол. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще е до 2 бала.

Над планините ще грее слънце. Умерен, по най-високите части временно силен западен вятър ще доведе облаци и над масивите от Западна България ще превали за кратко. Максималнате температура на височина 1200 метра ще е до 34°, на 2000 метра около 25°. В курортите Боровец и Пампорово термометрите ще сочат до 33°, а в Банско до 36.

В петък северозападен вятър ще понижи с 4-5° горещините в Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Преди обяд над Западна, а след обяд и над цяла България ще се развива купесто-дъждовна облачност с кратки, но интензивни валежи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите предпочитат да пътуват из България

По ръст на нощувките, свързани с вътрешен туризъм, България е сред първите страни в Европейския съюз. Това показват данните на Евростат през май, а по текуща информация тази тенденция се потвърждава. Увеличеният интерес на българите към туризъм в страната..

публикувано на 26.07.24 в 10:32

Качеството на въздуха около взривения склад за фойерверки до Елин Пелин е в норма

Измерванията за качеството на въздуха, направени от мобилната станция на Столичната община до момента показват, че стойностите за качество на въздуха са в норми, съобщи общината. Данните за измерените концентрации за фини прахови частици 10, ФПЧ 2,5,..

публикувано на 26.07.24 в 09:49

Един загинал при взрив в склада край Елин Пелин, версиите за причините са различни

Почина мъжът, пострадал след взривовете в склада за фойерверки до село Елин Пелин. Проф. Николай Габровски от МБАЛСМ "Пирогов", където бяха приети пострадалите,  уточни, че лекарите са направили всичко по силите си и изрази съболезнования към близките...

публикувано на 26.07.24 в 09:02