Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фотоизложба с послание да помним, че сме живи

Снимка: fotofabrika.org

Memento Vivere (Помни, че си жив) е четвъртата изложба от програмата на фотографския фестивал “ФотоФабрика”, която се открива днес в Двореца на пл. “Княз Александър I”. В нея за първи път са събрани работите на петнайсет съвременни български и световни автори, запечатали моментите, напомнящи ни, че сме живи. Изложбата идва в момент, в който все по-често наричаме начина си на живот “новото нормално”, но и  продължава темата на миналогодишната експозиция Memento Mori (Помни, че си смъртен).

“Фотофабрика” е ежгоден фестивал и актуална международна платформа за най-високите образци на репортажната и художествената фотография.

Още от категорията

Културният ни институт в Париж е домакин на изложбата „Кристо. От Габрово до Триумфалната арка“

До края на месец ноември гостите на Българския културен институт в Париж могат да се запознаят с 30 малко известни фотографии, произведения на изкуството и други експонати, от ранните години на Христо Явашев. Откриването на документалната..

публикувано на 18.09.21 в 08:50

Визуалните артистки Кая, Йохана и Яна изграждат „Ботанически ъгъл“ в центъра на София

Botanic corner или „Ботанически ъгъл" – така се казва една цветна арт инсталация със специално послание. През почивните дни структурата ще изникне в сърцето на близо двумилионна София, за да ни накара да забавим крачка и да осмислим отношението ни към..

публикувано на 16.09.21 в 12:20

„Театър пред театъра” отново под звездите

След двегодишна пауза заради епидемията от коронавирус „Театър пред театъра“ – най-голямото събитие на открито на Народния театър „Иван Вазов“, се завръща под открито небе. В навечерието на новия театрален сезон културната институция ще отбележи..

публикувано на 13.09.21 в 06:00