Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българите и много чужденци избраха да почиват на Черноморието ни

Снимка: Георги Нейков, БНР

2,2 млн. туристи са летували на българското Черноморие в периода май-юли, съобщи служебният министър на туризма Стела Балтова. Най-висок е ръстът на чуждестранните курортисти. Чехия е увеличила присъствието си с 300%, а Полша и Румъния – с по 200%. 1,5 милиона пък са българите – 100% повече спрямо м.г., предпочели да почиват в страната си. “Най-вероятно и август ще е успешен за българския туризъм, ако успеем да запазим епидемичната ситуация”, прогнозира Стела Балтова. По думите й, здравните мерки трябва да бъдат обвързани със социално-икономическите. Засега само на едно място има етикет “100% ваксиниран персонал”, но през следващата седмица ще бъдат поставени още два подобни стикера.

Още от категорията

Вкуси България, за да я опознаеш и обикнеш!

Да изследваш България с … небцето. Това е не само възможно, но и желателно за всеки, който иска да се докосне до истинското й лице, скрито зад клишетата и трескавите обиколки „по обекти“ с колекциониране на селфита. У нас селският туризъм..

публикувано на 11.10.21 в 11:13

България се представя на туристическо изложение в Украйна

На 5 и 6 октомври 2021 г. България ще участва в международното туристическо изложение UITM 2021 г. в Киев (Украйна). Това е най-голямото есенно туристическо изложение на пазар Украйна (UITT & UITM), съобщават от Министерството на туризма...

публикувано на 05.10.21 в 06:35

Белоградчишките скали – балони, вино, колела, драконови лодки и други емоции

Това лято широка популярност придобиха полетите с балон над Белоградчишките скали , а активният туристически сезон приключи с уникална Балонена фиеста в края на септември. Тогава над 10 балона от няколко държави се издигнаха заедно високо в..

публикувано на 04.10.21 в 10:03