Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кирил Петков: Оставаме в политическия живот

Кирил Петков
Снимка: Ани Петрова

Под една или друга форма ще следим нещата как се случват - за разлика от преди, когато просто протестирахме“. Така служебният икономически министър Кирил Петков отговори пред БНР на въпроса дали ще продължи кариерата си като политик. Той добави, че с колегите си ще използват напрупаното знание, за да бъдат гарант, че постигнатото няма да бъде пропиляно. “Оставаме изцяло в политическия живот на страната с една-единствена цел – България да има много по-голям потенциал”, подчерта Кирил Петков. Министърът каза още, че служебният кабинет е показал как “хора с воля на управленски постове могат да защитят интересите на хората за сметка на големи магнати, свикнали да живеят от държавния бюджет”. По думите му, в Министерството на икономиката в момента има много несвойствени дейности с потенциал за кражби.

Още от категорията

Зелените сертификати и бизнеса в България

Изтече отсрочката, която здравното министерство даде в края на миналата седмица за набавяне на зелен сертификат. От днес без този документ ще се влиза само в хранителните магазини, банките, аптеките, държавните институции и на посещение при лекар. За..

публикувано на 25.10.21 в 11:36

БНБ понижи прогнозата си за ръста на БВП през 2021 г.

Българската народна банка (БНБ) понижи с 0,2% макроикономическата прогноза за растежа на брутния вътрешен продукт (БВП) и смята, че в края на 2021 г. той ще е 3,9%. „Отлагане изпълнението на финансирани с национални средства инфраструктурни проекти,..

публикувано на 22.10.21 в 13:27
Министърът на транспорта Христо Алексиев

България пое председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта Христо Алексиев прие от името на България, мандатното председателство на инициативата ТРАСЕКА за развитие на международния транспортен коридор Европа - Кавказ - Азия.  „Основните ни приоритети са премахването на..

публикувано на 21.10.21 в 18:56