Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив се готви за Световно първенство по гребане

Снимка: БГНЕС-архив

Шампионатът на планетата по гребане ще събере на Гребния канал в Пловдив над 600 юноши и девойки от 43 страни от 11 до 15 август. Сред спортистите, които ще се борят за медали, е и отборът на Русия, който пристигна с общо 30 гребци - 21 момчета и 9 момичета. 

Любителите на водния спорт могат безплатно да следят състезанието, като за целта една от двете изградени трибуни ще бъде отредена за феновете."Пожелаваме на всички състезатели да преживеят тази жега, да дадат хубави времена и да няма никакви проблеми", каза тим-мениджърът на руския отбор Александра Есартия.

"За последните 8 години това е осми шампионат по гребане, на който градът ще бъде домакин", подчерта на пресконференция кметът на Пловдив Здравко Димитров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С шествие в подкрепа на донорството мотористите сложиха край на мотосезона

Мотошествие в подкрепа на донорството и трансплантацията на органи премина през столичните улици. Под мотото “Да! На живота!” и с маршрут от Националния исторически музей до Народното събрание мотористите сложиха край на тазгодишния мотосезон. В..

публикувано на 12.10.24 в 13:53

България е осмата най-добра страна за инвестиране в недвижими имоти в Европа

Страната ни е осмото най-добро място за инвестиране в недвижими имоти в Европа, става ясно от проучване на британската компания 1st Move International. Според изследването годишната брутна доходност от наеми у нас възлиза на 4,65%. Същевременно..

публикувано на 12.10.24 в 13:09

Шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца

Над шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца в сравнение с м.г. са постъпили в Националния център за безопасен интернет, съобщи за БНР Антоанета Василева от организацията. Деветдесет и девет процента от оплакванията се отнасят до..

публикувано на 12.10.24 в 11:53