Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха конкурс за млад талант в изкуството и науката

Националният дарителски фонд „13 века България“ обяви началото на конкурс за Националната награда за млад талант в съвременното изкуство и наука. Надпреварата се провежда за втора година.

Кавалерът на отличието с материално изражение 2500 евро ще бъде обявен през 2022 г. Претендентите трябва да имат международни успехи, без ограничение за областта на изява.

Могат да кандидатстват български граждани на възраст до 35 години със завършено висше образование в сферата на изкуството и науката, приети през 2020 г. за следдипломна квалификация в акредитирани висши учебни заведения в Европа, извън България.

Призът се присъжда от жури в два кръга. В първия тур се избират 6 претенденти. В подкрепа на всеки от тях Фондът организира дарителска кампания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иконописецът Екатерина Титова: България е прекрасна! Обичайте я и я ценете!

Между биологията и църковната иконопис допирателните са неведоми и непонятни за отдадените на науката. Понякога откровенията идват чрез талантите на чистосърдечието и стремежа към духовно израстване, които се проявяват в отделни моменти от живота...

публикувано на 27.04.24 в 06:25

В Лондон представят "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов

Книгата "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов ще бъде представена тази вечер от 19.00 ч. в галерия "София" в Българския културен институт в Лондон. Преди повече от 2000 години днешният резерват Сборяново е бил център на мистичните..

публикувано на 25.04.24 в 06:10

Диан Костов показва в Брюксел нови измерения на християнското изкуство

Българският автор Диан Костов преобразява най-голямата базилика в Брюксел с изложбата-инсталация "Кръстопът – цената на избора". 17-метрови сцени от живота на Христос и Св. Богородица, ще са на фасадата на националната базилика „Светото сърце“..

публикувано на 21.04.24 в 07:10