Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето в България на 11.08.2021 г.

Кратки превалявания на места в Южна България и по Черноморието

Снимка: БГНЕС

В сряда ще е предимно слънчево. След обяд над Южна България с купесто-дъждовна облачност и на места в Югозападна България ще превали за кратко. Има условия за градушки. Максималните температури ще са от 33° до 38°, за София до 33°.
Над Черноморието ще е слънчево с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали. Максималните температури ще са от 30 градуса на нос Шабла до 32° на юг в Бургас. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е до 2 бала.
Над планините до обяд ще е слънчево. После на юг ще се появи купесто-дъждовна облачност с кратки валежи и гръмотевици. В Рило-родопската област ще има локални значителни валежи. Максималната температура на 1200 метра ще е до 27°, на 2000 метра до 19°. В курортите Боровец и Пампорово термометърът ще показва до 26°, а в Банско и Добринище до 30°.
До края на седмицата ще е слънчево. Временни увеличения на облачността ще има след обяд в четвъртък, петък и събота над югозападните райони и по билото на Стара Планина. Но само на отделни места там ще превали. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Топло време с превалявания над Западна България в четвъртък

През следващото денонощие над западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и условия за градушки. Най-интензивни ще бъдат явленията в северозападните райони. В източната половина ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 26.06.24 в 19:40
Георги Гвоздейков

До 2 години и 4 месеца България ще има 35 нови железопътни мотриси

Избран е изпълнител за доставката на 35 електрически мотрисни влака, съобщи транспортният министър. Пред Green Transition Forum 4.0 Георги Гвоздейков каза, че влаковете ще бъдат купени с пари по Плана за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 26.06.24 в 19:15

България днес - 26 юни 2024 г.

Днес ще се изиграят последните четири мача от груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия, а в „България днес“ ви разказваме, как случващото се на стотици километри от тук възроди единството на едно село и се превърна в..

публикувано на 26.06.24 в 19:00