Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Вижте къде да паркирате кемпера си в Бургас

Черноморският ни град се появи на международната карта за кемпер зони

Снимка: Община Бургас

Бургас вече разполага с 4 кемпер локации, съобщиха от общината. Новите зони разполагат с ток, вода и интернет. Освен това там всички туристи са добре дошли и със своите домашни любимци. Осигурен е и достъп за хора с увреждания, а безспорно предимство са близките заведения и живописните гледки.

Вижте кои са бургаските локации за спиране на кемпери:

Кемпер стоп лодкостоянка „Ченгене скеле“
Намира се в непосредствена близост до възстановеното рибарско селище „Ченгене скеле“. Посетителите могат да разгледат всякакви рибарски принадлежности, да проследят демонстрация на плетене на рибарски мрежи и да си наемат лодка до близкия остров Св. Анастасия. Комплексът работи целогодишно, разполага с кафе-клуб на моряка, ресторант, парково пространство и детска площадка. Осигурено е захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни. Капацитетът му е за 10 места.


Кемпер стоп лодкостоянка „Крайморие“
Намира на територията на защитена лодкостоянка „Крайморие“ в квартал Крайморие, близо до плажа и на 5 минути пеша от центъра на квартала. Работи целогодишно и има осигурено захранване с ток и вода. Предлага и възможност за почистване на химически тоалетни. Капацитетът му е 5 места.

Кемпер стоп рибарско пристанище „Сарафово“
Разположен е на територията на рибарско пристанище „Сарафово“ само на 5 минути пеша от центъра и от плажа. На рибарското пристанище има изградена обществена велостоянка, от която може да се наеме велосипед. Обособена е и приятна крайбрежна велоалея, свързваща пристанището с центъра на Бургас. Комплексът работи целогодишно. В него е осигурено захранване с ток и вода, има и възможност за почистване на химически тоалетни. Капацитет му е 8 места.


Кемпер стоп СОЦ „Ветрен – Квартал „Ветрен“
Намира се на 15 км. от Бургас на територията на спортен център „Ветрен“, разполагащ с плувен басейн, затворен футболен терен, както и хотелска част. На няколко метра е и хранителният магазин.  Комплексът работи целогодишно и предлага десет индивидуални кемпер места. Оборудван е с ток и вода. В близост се намира и туристическият комплекс „Акве Калиде“, където може да се види възстановената баня на Сюлейман Великолепни и археологически разкопки, датиращи от различни епохи.

Това лято място за кемпер или каравана с двама възрастни на морските къмпинги в България излиза между 35 и 55 лева на ден. А наемът на кемпер, според състоянието му и предлаганите екстри, варира между 50 и 150 евро на ден.

Редактор: Венета Николова

Снимки: Община Бургас

Още от категорията

Вкуси България, за да я опознаеш и обикнеш!

Да изследваш България с … небцето. Това е не само възможно, но и желателно за всеки, който иска да се докосне до истинското й лице, скрито зад клишетата и трескавите обиколки „по обекти“ с колекциониране на селфита. У нас селският туризъм..

публикувано на 11.10.21 в 11:13

България се представя на туристическо изложение в Украйна

На 5 и 6 октомври 2021 г. България ще участва в международното туристическо изложение UITM 2021 г. в Киев (Украйна). Това е най-голямото есенно туристическо изложение на пазар Украйна (UITT & UITM), съобщават от Министерството на туризма...

публикувано на 05.10.21 в 06:35

Белоградчишките скали – балони, вино, колела, драконови лодки и други емоции

Това лято широка популярност придобиха полетите с балон над Белоградчишките скали , а активният туристически сезон приключи с уникална Балонена фиеста в края на септември. Тогава над 10 балона от няколко държави се издигнаха заедно високо в..

публикувано на 04.10.21 в 10:03