Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев връчва втори мандат за съставяне на кабинет

Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Днес съгласно конституционната процедура президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание – ГЕРБ-СДС.

Според заявената предварително позиция от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, коалицията ще върне мандата веднага след получаването му. Ако това стане, в рамките на 7 дни президентът трябва да връчи трети мандат.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българското куче Дарк ще бди за сигурността в Париж за Олимпиадата

Полицейско куче, обучено да открива експлозиви, и неговият водач Богдан Димитров от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са вече в Париж и следят за безопасното провеждане на Олимпийските игри. Кучето Дарк и Богдан са част от българския..

публикувано на 24.07.24 в 15:59

Пострадалите при пожарите ще могат да се настаняват и в хотели като украинските бежанци

След тежки дни на битка с огъня пожарната обстановка в страната ни е овладяна. Няма опасност от разпространение на пожара, възникнал на гръцка територия в близост до българо-гръцката  граница. От наша страна са осигурени и разположени достатъчно екипи и..

публикувано на 24.07.24 в 13:50

Еврокомисията почти повтори препоръките си от 2023 г. за българското правосъдие

Еврокомисията представи годишния доклад за върховенството на закона в ЕС. Комисията отбелязва промените, приети в Конституцията на България. Остават предизвикателствата пред качеството на законотворческия процес, се посочва в документа. В България,..

публикувано на 24.07.24 в 13:07