Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови Covid мерки са в сила от 20 август

| обновено на 20.08.21 в 16:24
Снимка: БГНЕС

От 20 август всички администрации да организират работата си с работно време с променливи граници и начало на работния ден между 7.30 и 10 часа. Това нарежда заповед на здравния министър Стойчо Кацаров. Заповедта предвижда и работа от разстояние на най-малко 50% от персонала там, където това е възможно. Очаква се с този график на работно време значително да бъде намален пътникопотокът в градския и междуградския транспорт в цялата страна, което да улесни спазването на противоепидемичните мерки. 

С 50% капацитет работят:  

-         конгресно-конферентни мероприятия и обучения;

-         културни и развлекателни мероприятия;

-         спортни състезания с публика;

-         фитнес центрове, плувни басейни и СПА;

-         детски центрове;

-        заведенията за хранене и развлечения.

Мярката за ограничение на капацитета до 50% обаче може да не се прилага и обектите да отворят със 100% капацитет при условие за изискване от персонала и посетителите на документ за ваксинация, преболедуване или негативен резултат от PCR тест.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14