Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Стъпки в пясъка“

Снимка: стоп кадър

„Стъпки в пясъка“ е песен от проекта „Съвременен джаз с българска лирика“, от който вече са записани няколко композиции. Това са първи стъпки в създаването на музика за младата певица Велека Цанкова. Текстовете на всички песни са нейни, тя е автор и на музиката на някои от тях. „Стъпки в пясъка“ е в съавторство с известния тромпетист, композитор и аранжор Михаил Йосифов, когото също ще чуем в записа, както и Атанас Попов - ударни. В изпълненията участват също Шибил Бенев – китара и пиано, и Димитър Карамфилов – бас.

„Ако можех да върна времето назад, да раздавам добрина, да вярвам в чудеса… Всяка стъпка да оставя малка следа, да уловя мига и да подам ръка…“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25