Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължиха извънредната епидемична обстановка с още три месеца

Снимка: Ани Петрова

Противоепидемичните мерки се увеличават с три месеца, реши на заседанието си Министерският съвет. Служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров обоснова срока с факта, че средната продължителност на една пандемична вълна трае около 2 месеца и половина. “Този срок е гаранция за сигурност и прилагане на противоепидемични мерки както и на мерки за граничен контрол”, изтъкна министърът.

Продължава тенденцията на нарастване на заразените с Covid-19 и на броя на хоспитализираните в цялата страна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41

Родителски организации защитиха Закона за предучилищното и училищното образование

Около 40 родителски организации от цялата страна подкрепиха промените в Закона за предучилищното и училищното образование, забраняващи пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Според тях Конституцията позволява ограничаване на..

публикувано на 25.08.24 в 12:22

Естония пуска две евромонети по дизайн на българина доц. Светлин Балездров

Естонската централна банка пусна колекционерска монета, чието художествено оформление е дело на българския дизайнер и преподавател в Националната художествена академия доц. Светлин Балездров. Монетата с номинал от 8 евро е изработена от сребро, има..

публикувано на 25.08.24 в 11:23