Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът: Постиженията на българската култура са олицетворение на силата на духа на народа

Снимка: president.bg

Държавният глава Румен Радев удостои изявени дейци на културата с Почетния знак на президента. Отличието получиха доайенът на телевизионната режисура в България Иванка Антонова, която участва в първото живо предаване на телевизията през 1959 г., Олга Борисова – една от най-популярните български народни певици, и професионалният танцов изпълнител и хореограф Димитър Манов, който е сред най-авторитетните имена в българското фолклорно изкуство.

„Днешната церемония е израз на дълбоката признателност на нашето общество за Вашия талант, упорит труд и всеотдайност към каузата, наречена България”, изтъкна президентът. Той подчерта, че постиженията на отличените са олицетворение на силата на българския талант и българския жизнен дух.

      


Още от категорията

Ценни експонати и най-старият български филмов плакат в изложба за живота на Васил Гендов

На 7 декември се навършват 130 години от рождението на пионера на българското кино Васил Гендов. Уникална изложба ще разкаже за живота между театъра и киното на създателя на първия български игрален филм „Българан е галант“. Експозицията е..

публикувано на 05.12.21 в 14:45

Думите ще вземат думата по време на Софийския международен литературен фестивал

„Думите имат думата“ е мотото на деветия Софийски международен литературен фестивал. Най-голямото литературно събитие в България ще се проведе между 7 и 12 декември, като за втора поредна година всички събития, срещи и дискусии в програмата му ще..

публикувано на 05.12.21 в 10:35
Теодор Ушев

"Един уикенд на Изток" в Париж с над 30 български творци

Над 30 български творци участват в програмата на фестивала "Един уикенд на Изток", предаде бТВ.  За патрон на събитието е избран аниматорът Теодор Ушев, а писателят Георги Господинов е почетен гост . На въпрос как изглежда българската култура днес, Ушев..

публикувано на 28.11.21 в 14:49
Подкасти от БНР