Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С концерт на Софийски солисти започват Празниците на изкуствата в Созопол

Снимка: БГНЕС

Днес започва 37-ото издание на Празниците на изкуствата Аполония. По традиция в програмата са включени концерти с класическа музика, както и изпълнения на поп, рок и джаз музиканти. Фестивалът представя няколко изложби, нови български книги, театрални представления и прожекции на нови български кинотворби. Ще се проведат и майсторски класове – на оперната прима Александрина Пендачанска, джаз певеца Васил Петров и писателя Георги Господинов. Откриването е с концерт на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“ с диригент Пламен Джуров. През 2021 г. съставът чества своята 60-годишнина




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Културен фестивал в село Хухла събира гърци, турци и българи

В ивайловградското село Хухла за 26-ти пореден път се провежда културният фестивал "Мистериите на Хухла-2024". До 23 септември три етноса – българи, гърци и турци се събират на площада на Ивайловград под мотото "Човечност без граници". Вдъхновител и..

публикувано на 22.09.24 в 10:10

Връчиха българските архитектурни награди за 2024 г.

Новият Фермерски пазар в Благоевград и реконструкцията на Централни хали в София получиха големите награди в конкурса "Български архитектурни награди 2024", организиран от Камарата на архитектите. Надпреварата бе в две категории – за съвременна..

публикувано на 20.09.24 в 12:40

България е част от световното биенале за творчество и занаяти "Хомо Фабер" във Венеция

Българската култура и родните традиции, които доскоро изглеждаха екзотични за останалата част от света, постепенно се превръщат в част от световната култура на 21. век. След като нашенската лютеница и традиционната ни баница бяха определени..

публикувано на 17.09.24 в 09:50