Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експертен съвет: Remdesivir да се прилага в първите дни от инфекция с Covid-19

Снимка: БГНЕС

Лечението с Remdesevir се препоръчва основно при пациенти в началото на заболяването – в първите 5-7 дни от началото на заболяването, когато е налице вирусна репликация. При разпространения сега Делта вариант този период е 3-6 дни. За това информират от Експертния съвет по специалност „Инфекциозни болести“, в становище, изпратено до министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Пациентите обикновено биват хоспитализирани около 7-10 ден от началото на заболяването, когато включването към терапията на противовирусен медикамент, какъвто е Remdesivir, не е оправдано, предупреждават експертите. Те уточняват и че при немалко от пациентите има противопоказания за прилагането на този лекарствен продукт.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фестивалът на носията в Жеравна съживява българския дух от старо време

Народни песни и танци събират любителите на българския фолклор на поредното издание на Фестивала на носията в Жеравна. Тази година събитието ще се проведе в дните от 23 до 25 август. "Облекли народни носии и прекрачили век и половина назад, в..

публикувано на 23.08.24 в 06:15

Археолозите откриха богато погребение на тракийски войн от римската епоха

Ценни и уникални археологически находки са разкрити при разкопки в землището на тополовградското село Капитан Петко войвода, съобщи БТА. Археолозите под ръководството на Даниела Агре са се натъкнали на вероятна гробница на тракийски аристократ на римска..

публикувано на 22.08.24 в 14:34

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 14

В брой 14 на предаването слушайте : Един българин в Бундестага. Има ли интерес към политическа кариера в България? – интервю с 34-годишния Марин Йотов, съветник в германския парламент; Среща с Бианка Белова – един от най-успешните и..

публикувано на 22.08.24 в 12:00