Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Месопреработвателни компании от Великобритания искат да инвестират в България

Снимка: архив

Стратегическа цел за България е развитието на съвременно и конкурентоспособно селско стопанство при задължително запазване на природните ресурси и среда. Това заяви президентът Румен Радев на среща с София с представители на големи компании от месопреработвателния бранш, които развиват дейност във Великобритания и проучват възможностите за инвестиции в България.

Радев подчерта, че страната ни има благоприятни условия за инвестиции в селското стопанство. Като такива той открои чистата и плодородна земя, достъпни водоизточници и силните традиции на България в растениевъдството и животновъдството.


Още от категорията

Франс Тимерманс

Тимерманс: Първото плащане по Плана за възстановяване най-рано в началото на 2022 г.

Изпълнителният вицепрезидент на Европейската комисия Франс Тимерманс увери в интервю за БНР, че институцията ще работи усилено върху българския План за възстановяване и устойчивост, но не се ангажира дали първото авансово плащане може да стане преди..

публикувано на 16.10.21 в 09:48

Ръстът на цените изпреварва доходите – какви мерки са нужни и за какво да внимаваме?

Цените на храните, услугите, горивата растат с изпреварващ темп спрямо повишението на работната заплата, показва експресно проучване на КНСБ. От началото на годината природният газ е поскъпнал със 158%, увеличението на тока е с 4,4% и на парното с..

публикувано на 14.10.21 в 10:58

Винопроизводителите се радват на благодатна година с натежали бъчви в избите

Сухото лято и дъждовната пролет осигуриха на лозарите хубаво грозде, което скоро ще е в бъчвите, но ценителите на виното ще трябва да почакат, защото на пазара то ще се появи едва през пролетта на следващата година, а за червените сортове ще..

публикувано на 12.10.21 в 12:35