Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румен Радев вероятно ще насрочи президентския и парламентарния вот на една дата

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев обяви, че ще търси “рационално решение” за провеждането на избори 2 в 1. “Неведнъж заявих, че смесването на парламентарни с президентски избори е против духа на Конституцията и разграничаването на отговорностите между две от институциите, но трябва да отчитаме факта, че кризата се задълбочава”, коментира той при посещението си във Военномедицинската академия, където беше открит тренировъчен център. Държавният глава не посочи дата за разпускането на 46-ото Народно събрание, подчертавайки, че на дневен ред стои актуализацията на бюджета. Той каза още, че в момента не мисли за състава на следващия служебен кабинет, тъй като настоящият има още какво да свърши.

Още от категорията

Южна Африка с интерес към българското кисело мляко

На среща в София министърът на външните работи Светлан Стоев и заместник-министърът на Департамента на международните отношения на Южна Африка Алвин Буетес потвърдиха желанието на двете страни да активизират отношенията си. Сред възможностите за..

публикувано на 15.10.21 в 15:27

Еврокомисарят Тимерманс обеща в София справедлив енергопреход

Първата реална крачка по пътя към зеления преход на България е националният План за възстановяване и устойчивост, каза премиерът Стефан Янев пред форума „Зеленият преход - решения и предизвикателства за България“, в който участва и Франс Тимерманс,..

публикувано на 15.10.21 в 12:14

Започва трета предизборна кампания за година, този път „2 в 1“

От 15 октомври до деня за размисъл на 13 ноември България е в предизборна кампания. За първи път в демократичната ни история сме призовани да гласуваме трети път за парламент за по-малко от една календарна година. Извънредните избори за 47-о Народно..

публикувано на 15.10.21 в 06:15