Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев вероятно ще насрочи президентския и парламентарния вот на една дата

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев обяви, че ще търси “рационално решение” за провеждането на избори 2 в 1. “Неведнъж заявих, че смесването на парламентарни с президентски избори е против духа на Конституцията и разграничаването на отговорностите между две от институциите, но трябва да отчитаме факта, че кризата се задълбочава”, коментира той при посещението си във Военномедицинската академия, където беше открит тренировъчен център. Държавният глава не посочи дата за разпускането на 46-ото Народно събрание, подчертавайки, че на дневен ред стои актуализацията на бюджета. Той каза още, че в момента не мисли за състава на следващия служебен кабинет, тъй като настоящият има още какво да свърши.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия е недоволна от препоръката Косово да бъде приета за член на ПАСЕ Комитетът по политически въпроси и демокрация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа даде положително становище по кандидатурата на Косово за членство в..

публикувано на 29.03.24 в 10:35

Членството на България в НАТО – 20 години по-късно

Днес се навършват точно 20 години от приемането на България за пълноправен член на НАТО. И ако трябваше решението да бъде взето отново днес – 56% от българите биха гласували страната ни да остане член на Алианса, а 28 на сто са на мнение, че трябва да..

публикувано на 29.03.24 в 04:30

Президентът започна срещите с възможните служебни премиери

Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер. Според конституционните промени от края на 2023 г., държавният глава може да избере служебния премиер от ограничен списък от 10 кандидати. Това са председателят на..

публикувано на 28.03.24 в 17:50