Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Португалският филм "Морален код" взе голямата награда на "Любовта е лудост"

Снимка: Радио Варна

Португалският филм "Морален код" /Ordem Moral/ на режисьора Марио Барозо спечели голямата награда "Златната Афродита" на 29-то издание на Международния филмов фестивал "Любовта е лудост", който тази вечер се закрива във Фестивалния и конгресен център във Варна, предаде БНР Варна.

Наградата за най-добра мъжка роля получава Томас Джория за ролята му във филма "Обожание" /ADORATION/, а за женска - Магали Солиер, във филма "Светицата на невъзможното" /THE SAINT OF THE IMPOSSIBLE/.

Фестивалът "Любовта е лудост" е основан през 1993 г. В програмата му влизат селектирани филми от последните две години, разглеждащи темата за любовта.

Още от категорията

Георги Господинов

Георги Господинов спечели най-престижната италианска литературна награда

Писателят Георги Господинов спечели най-престижната италианска награда за литература „Premio Strega Europeo“. Той е първият българин, удостоен с отличието в категорията за европейски автор и първият писател от Източна Европа, който я..

публикувано на 18.10.21 в 09:21
Снимка: Посолство на Република Албания в България

Изкуството на писането и магията на думите все повече обединяват България и Албания

Романът "Кръстопътят" на албанския писател и художник Фате Веляй вече е достъпен и на български език. Преводът е дело на преподавателя по албански език д-р Антон Панчев и балканистите Магдалена Димитрова и Елица Звездова. Изданието беше представено..

публикувано на 11.10.21 в 11:44

Третото Международно биенале на стъклото се провежда в София

Международното биенале на стъклото е най-мащабното и професионално събитие в България, посветено на художественото стъкло. Третото му издание продължава до 7 ноември 2021 г.. Негов домакин е Националната галерия в София – „Квадрат 500“ и Нов български..

публикувано на 09.10.21 в 11:10