Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кратък номер *2021 ще помага на хората по време на Преброяване 2021

Снимка: nsi.bg

Официалното преброяване на населението на България ще започне в полунощ на 7 септември и ще продължи до 3 октомври. Процесът ще премине на два етапа - електронно самопреброяване, което ще е в първите десет дни, и по класическия начин - от 18-и септември до 3-ти октомври.

По време на преброяването над 400 служители от централния и регионалните офиси на НСИ  ще отговарят на обаждания на гражданите. При въпроси по преброителната карта или при технически казуси хората могат да звънят на *2021 или на 02/907-84-30, съобщават от НСИ.

По време на електронното преброяване между 7 и 17 септември кол-центърът ще работи всеки ден от 9 до 21 часа. При преброяването от преброители гражданите ще могат да се обаждат между 8 и 20 часа вечерта, каквото ще е и работното време на преброителите. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

60 метрова трапеза сближи съседи и столичани в София

„Донеси храна. Опознай съседа", под това мото община „Оборище“ организира „Голямата маса“. В събота общата трапеза затвори за коли централната столична улица „Екзарх Йосиф“. Опънатата 60 метрова маса събра съседи, но също гости и туристи. Край масата с..

публикувано на 28.07.24 в 15:41

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14

В ПП-ДБ и БСП се надяват на успех в третия мандат за съставяне на правителство

Шансовете да се сформира правителство с третия мандат, са малки, ''но би могло да се случи чудо'', изрази очакване съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов. За БНР той заяви, че тяхната коалиция ще..

публикувано на 28.07.24 в 13:46