Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И българчетата в Ирландия очакват новата учебна година

Творби на ученици от училище "Райна Княгиня"
Снимка: www.bulgarianeducation.ie

Българското училище „Райна Княгиня“ в Ирландия ще открие новата учебна 2021-2022 година на 11 септември в Дъблин, на 12 септември в Туламор и на 19 септември в Гранард, информира от своя уеб сайт учебното заведение. Предвидено е и онлайн откриване - на 18 и 19 септември.

Учителите с нетърпение очакват своите ученици, което личи и от публикациите им във Фейсбук, където ги приветстват с „добре дошли“ и споделят снимки и училищни спомени от предишни години.

Учителите приветстват своите ученици

„България е навсякъде, където сме ние и децата ни, наследниците на един велик народ!“ – е виждането на основателите на училище „Райна Княгиня“ от едноименната асоциация за образование. 

Образователното средище предлага обучение по български език и литература, история и география на България, а също подготовка за придобиване на Leaving Certificate.  


Други български училища в Ирландия (според списъка на МОН за 2021-2022 г.) са “Васил Левски” в Шанън и „Азбука” в Дъблин.

След цяла година дистанционно обучение, на 29 август учителите и част от учениците на българското училище „Васил Левски“ успяха да се видят на живо в парка и така поставиха своеобразно „природно“ начало на новата си учебна година, узнаваме от техния сайт във Фейсбук. Стартът за учениците от „Азбука“ в Дъблин пък ще бъде даден на 18 септември. 

Независимо от формата, наложена от Covid-19 - присъствена или дистанционна, за всички деца от българските училища по света е време за нова среща с българския език и литература, с историята и географията на страната ни, с музиката и традициите на народа ни. От сърце им желаем УСПЕХ! 

Снимки: www.bulgarianeducation.ie и www.facebook.com/bulgarianschoolireland



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Читалище "Кокиче" – българите в Япония за първи път регистрират свое образователно дружество

Втората по големина общност на сънародници в Япония регистрира първото българско образователно дружество в Япония - читалище „Кокиче“. Българската общност в региона Кансай е втората по големина и концентрация след тази в Токио, уточняват..

публикувано на 19.04.24 в 13:26

Град Русе е на фокус в Дните на България в Канада

За пети път в Британска Колумбия ще се проведат Дни на България в Канада, съобщи за БНР Генералният консул на страната ни в Торонто Велислава Панова . Събитието е на 19 април, като за първи път ще бъде домакинствано от град Салмън Арм. Панова..

публикувано на 19.04.24 в 05:55

Български деца написаха свои закони в столицата на щата Тексас

Ученици от Първо българско училище “Елин Пелин“ – клон в Остин, Тексас, написаха свои закони на занятие по повод 16 април – Деня на Търновската конституция, стана ясно от публикация във фейсбук. “Всички хора правят смешки”, “Всяко дете..

публикувано на 18.04.24 в 18:48