Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Асен Василев: Докато съм министър, няма да участвам в политически проекти

Снимка: БГНЕС

Ще видя дали има хора и съмишленици, с които можем да направим нещо, което да помогне на България”. Така финансовият министър Асен Василев коментира пред БНР предположенията, че заедно с министъра на икономиката Кирил Петков ще направи партия. Той добави, че докато е част от служебния кабинет, няма да участва в политически проекти и след това ще помисли какво иска да прави. “Единственият ми фокус сега е да мине актуализацията на бюджета, за да оставим държавата със стабилни финанси", каза още Асен Василев. По думите му, според актуализираната прогноза на приходите от юли и август се очакват допълнителни 200 млн. лв. над бюджетната рамка, представена в парламента. Тези средства би трябвало да стигнат, за да се удовлетворят исканията на различните групи, смята министърът.


Още от категорията

Българската икономика страда от кадрови дефицит – време е за спасителни мерки

Пазарът на труда в България се променя много бързо през последните две години и вече няма място за дългосрочни планове и стратегии. Все по-трудно става за бизнеса да намери квалифицирани кадри с потенциал за развитие и изградени трудови навици...

публикувано на 19.10.21 в 11:18
Франс Тимерманс

Тимерманс: Първото плащане по Плана за възстановяване най-рано в началото на 2022 г.

Изпълнителният вицепрезидент на Европейската комисия Франс Тимерманс увери в интервю за БНР, че институцията ще работи усилено върху българския План за възстановяване и устойчивост, но не се ангажира дали първото авансово плащане може да стане преди..

публикувано на 16.10.21 в 09:48

Ръстът на цените изпреварва доходите – какви мерки са нужни и за какво да внимаваме?

Цените на храните, услугите, горивата растат с изпреварващ темп спрямо повишението на работната заплата, показва експресно проучване на КНСБ. От началото на годината природният газ е поскъпнал със 158%, увеличението на тока е с 4,4% и на парното с..

публикувано на 14.10.21 в 10:58