Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България победи Литва в квалификация за Катар 2022

Снимка: БГНЕС

Националният футболен отбор на България победи състава на Литва в световна квалификация за Катар 2022. “Лъвовете” се наложиха с 1:0 на собствен терен и вече имат 5 точки в актива си. Ивайло Чочев вкара гола с глава в 82-ата минута след центриране от пряк свободен удар на Кирил Десподов. Това е първият успех за националите ни в официален мач от близо две години след победата над Чехия с 1:0 в европейска квалификация. “Нищо нямаше да бъде от значение след равенството с Италия, ако не бяхме победили”, коментира селекционерът Ясен Петров. На 8 септември българският отбор ще приеме състава на Грузия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължават гърмежите в Елин Пелин, в складовете е открита трета жертва

Продължават гърмежите край гара Елин Пелин, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тежко оборудвани специалисти са влезнали в 6-ия склад на фирма "Енигма" и са обезопасили не взривена пиротехника. При огледа край входа е открит труп, който не е..

публикувано на 28.07.24 в 09:11
Награждаване във Велдховен

Нaционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05