Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ива Митева: 46-ият парламент не стана пример за единение

Снимка: БГНЕС

В приветствието си по повод днешния Ден на Съединението парламентарният председател Ива Митева отбелязва, че за осъществяването на големите каузи са нужни единство и сплотеност, съобщиха от пресцентъра на НС. „За съжаление, 46-ото Народно събрание не стана пример за единение в името на намирането на важните за страната решения“, заявява тя. Ива Митева обаче изразява надеждата, че политическите сили са извлекли нужните си поуки и ще бъдат по-конструктивни и диалогични в следващия парламент, за да не разочароват за пореден път българските граждани.

Служебният премиер Стефан Янев също отправи приветствие по повод днешния празничен ден. “Трябва да вземем пример от историята и да работим заедно за просперитета на България”, пожелава той. Според министър-председателя силното общонародно движение за обединение е в основата на националния подем. Затова и днес, когато сме изправени пред редица предизвикателства, е пагубно отчуждението на гражданите от обществения живот, изтъква Стефан Янев.

Още от категорията

Южна Африка с интерес към българското кисело мляко

На среща в София министърът на външните работи Светлан Стоев и заместник-министърът на Департамента на международните отношения на Южна Африка Алвин Буетес потвърдиха желанието на двете страни да активизират отношенията си. Сред възможностите за..

публикувано на 15.10.21 в 15:27

Еврокомисарят Тимерманс обеща в София справедлив енергопреход

Първата реална крачка по пътя към зеления преход на България е националният План за възстановяване и устойчивост, каза премиерът Стефан Янев пред форума „Зеленият преход - решения и предизвикателства за България“, в който участва и Франс Тимерманс,..

публикувано на 15.10.21 в 12:14

Започва трета предизборна кампания за година, този път „2 в 1“

От 15 октомври до деня за размисъл на 13 ноември България е в предизборна кампания. За първи път в демократичната ни история сме призовани да гласуваме трети път за парламент за по-малко от една календарна година. Извънредните избори за 47-о Народно..

публикувано на 15.10.21 в 06:15