Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фолклорната класика „Лале ли си, зюмбюл ли си“ в необичайно превъплъщение

Снимка: YouTube

„Лале ли си, зюмбюл ли си“, позната от репертоара на голямата добруджанска народна певица Верка Сидерова, има безброй превъплъщения. Може би най-новото и със сигурност – едно от най-необичайните, е изпълнението на Димитър Атанасов и Христо Младенов. Песента е от техния втори албум „Най-доброто време“, появил се в края на 2020 г. Дуетът, известен под името Димитър & Христо, създава своя авторска музика, дълбоко свързана с фолклора ни. А песните в „Най-доброто време“ носят само позитивни идеи и емоции. „Лале ли си, зюмбюл ли си“ музикантите са записали в красивата пещера Съева дупка, за която се смята, че е на 3 млн. години. Поради специфичните условия, записът е направен само веднъж (one shot).


Още от категорията

„Близкият“ – нов дует на Тони Димитрова и Стефан Илчев

„Близкият“, в изпълнение на дуета Тони Димитрова – Стефан Илчев, е сред новите предложения в Топ 20 на БНР – националната седмична класация за нова българска поп и рок музика. Песента вече е на пета позиция, което, без преувеличение, е истински..

публикувано на 25.10.21 в 10:10

Биг бендът на БНР с първи концерт за новия сезон

Биг бендът на Българското национално радио открива своя сезон днес, 21 октомври, в Първо студио на нашата медия. Диригентът Антони Дончев, който е начело на оркестъра повече от 10 години, споделя, че музикантите са подготвили интересни програми, които ще..

публикувано на 21.10.21 в 10:05

Група Cool Den представя втория си албум „Тази земя“

Около година след като представиха дебютния си албум „1“, младите музиканти от Cool  Den  канят своите почитатели на премиерата на „Тази земя“ – на 20 октомври, в известен столичен клуб. Автор на музиката и текста на всички песни е Никола..

публикувано на 20.10.21 в 10:05