Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фолклорната класика „Лале ли си, зюмбюл ли си“ в необичайно превъплъщение

Снимка: YouTube

„Лале ли си, зюмбюл ли си“, позната от репертоара на голямата добруджанска народна певица Верка Сидерова, има безброй превъплъщения. Може би най-новото и със сигурност – едно от най-необичайните, е изпълнението на Димитър Атанасов и Христо Младенов. Песента е от техния втори албум „Най-доброто време“, появил се в края на 2020 г. Дуетът, известен под името Димитър & Христо, създава своя авторска музика, дълбоко свързана с фолклора ни. А песните в „Най-доброто време“ носят само позитивни идеи и емоции. „Лале ли си, зюмбюл ли си“ музикантите са записали в красивата пещера Съева дупка, за която се смята, че е на 3 млн. години. Поради специфичните условия, записът е направен само веднъж (one shot).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Полифония от гласове – акапелните концерти на формация "Спектрум" и канадското дуо FreePlay

Петимата музиканти от вокална група "Спектрум" – Spectrum Vocal Band – са сред тези, които не престават да ни удивляват с необятните възможности на човешките гласове. Ивелина Цонева, Весела Морова, Константин Бейков, Янко Янков и Даниел Николов имат..

публикувано на 13.08.24 в 10:15

"Яз ти постилам" – модерен прочит на популярната фолклорна песен от Пиринския край

Продуцентът Атанас Зайков – Atazar  и дуетът Бисера и Лидия ни представят красивия български фолклор, облечен в звуците на нашето съвремие. Песента "Яз ти постилам" носи духа на типичния deep house стил, но звуците на виолата проникват и достигат..

публикувано на 10.08.24 в 10:15

Певецът Стефан Илчев с музикално завръщане в родния му Бургас

Завръщането към корените винаги е носило вълнение, особено за артистите. Така е и при Стефан Илчев – любимият не само на родния си Бургас, но и на българската и чуждестранната публика млад певец, който е подготвил специален концерт, озаглавен..

публикувано на 09.08.24 в 10:15