Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Противоепидемичните мерки в България са съобразени със становищата на работодателските организации

Снимка: БГНЕС

Във връзка със заявената по-рано днес готовност за гражданско неподчинение от страна на Асоциацията на заведенията заради влизащите в сила днес нови противоепидемични мерки, Министерство на здравеопазването припомни, че ограниченията са въведени след задълбочено обсъждане с членовете на Експертните съвети.

В прессъобщението си министерството посочва още, че засегнатите от мерките физически и юридически лица трябва да бъдат обезщетени и компенсирани, каквато е и многократно изразяваната позиция на правителството.

В МЗ са постъпили над 40 становища, с предложения за компенсаторни механизми и са препратени до министерствата на финансите, на икономиката, на туризма и др., с цел мерките да бъдат съобразени, доколкото е възможно, и с тези конкретни предложения. Затова и ограниченията са по-меки от прилаганите в други страни, а резултатите ще зависят от спазването им.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Невяна Филева от сдружение „Енерджи“

Около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненско

През изминаващата учебна година около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненска област, съобщиха от сдружение "Енерджи", което е част от Общностния център за закрила и включване на бежанци в крайморския град. В..

публикувано на 24.06.24 в 14:29
Доц. д-р Спас Ташев

Евроинтеграцията няма да е сред водещите приоритети на новоизбраното правителство на Северна Македония

Празникът Свети Дух в България се отбелязва и като Ден на Македония. Традицията тръгва още след Илинденско-Преображенското въстание (1903 г.), като първоначално е бил Ден на борбата за Македония и Одринско, а след Първата световна война е станал "Ден..

публикувано на 24.06.24 в 13:05

Все още не са загасени големите пожари в Сакар планина

Продължава борбата с големите пожари, които вчера избухнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщи директорът на Областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково Митко Чакалов. От..

публикувано на 24.06.24 в 09:00