Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български юноша на осминафинал на Открития шампионат по тенис на САЩ

Пьотър Нестеров
Снимка: БФТ

Българският тенис талант Пьотр Нестеров се класира за 1/8-финалите в юношеския турнир от Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк. Във II кръг от последната за годината надпревара от Големия шлем 18-годишният състезател на "Черно море Елит" надигра поставения под №14 в схемата Алехандро Пертуса от Испания.  

Преди това на старта варненецът се наложи над Филип Флориг от Германия. За място на 1/4-финалите Нестеров ще спори с Якуб Меншикот Чехия.

За Пьотр това е трето участие в "мейджър" турнир през 2021 г. след "Ролан Гарос" в Париж, където стигна 1/2-финал на двойки с партньор Вячеслав Биелински от Украйна и "Уимбълдън" в Лондон, където двамата с украинеца играха 1/8-финал.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Преображение ще вали само в североизточните райони

През нощта ще преобладава ясно време, главно над Северна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Във вторник , 6 август, облачността ще е променлива, по-значителна в..

публикувано на 05.08.24 в 19:40
Димитър Главчев

Правителството отпусна средства за по-високи заплати във висшите училища

С прието днес постановление на Министерския съвет са одобрени  допълнителни разходи в общ размер 184 милиона лева за увеличаване на възнагражденията във висшите държавни училища и научни организации, считано от първи април тази година. Така се..

публикувано на 05.08.24 в 19:26

България днес - 5 август 2024 г.

Българският корен и как той присъства в живота на българчетата, родени в чужбина – това е нишката в "България днес" на 5 август. Повод за темата е предстоящото на 7 август тържествено събитие, на което Изпълнителната агенция за българите в..

публикувано на 05.08.24 в 19:00