Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама министри изнесоха нови данни за незаконни строежи и ремонти

Кирил Петков и Виолета Комитова
Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Три участъка от новостроящата се магистрала "Хемус" и 10 ремонтирани язовира са незаконни, обявиха регионалният министър Виолета Комитова и на икономиката Кирил Петков.

Икономическият министър още днес ще сезира прокуратурата за незаконните ремонти и ще уволни последния член от стария екип на борда на директорите на Държавната консолидационна компания.

Според зам. регионалния министър Иван Шишков най- големият нарушител на Закона за устройство на територията е държавата. "Свидетели сме на ужасяваща практика за много пари", добави Виолета Комитова. По думите й, магистралата се строи на цена от 17 млн. лв. на км - таванът на цените в Полша. Кирил Петков пък заяви, че ремонтираните 10 язовира са по-скоро нови съоръжения без никакви строителни книжа, докато най-опасните са останалите 30, но те не са били избрани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Последиците от пожара в с. Воден

Турция изпрати на помощ 20 машини да гасят пожарите в Болярово и Сакар

Голяма част от пожара в с. Воден и край него е овладян, заяви вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг. "През вчерашния ден ситуацията в населеното място беше изключително тежка. Допълнителни трудности създаваше и постоянно обръщащата се посока на..

публикувано на 18.07.24 в 09:34
Патриарх Даниил

От Видин патриарх Даниил започва обиколка из епархиите

Новоизбраният български патриарх Даниил започва посещения на епархиите в страната. Първият град, който ще посети, е Видин, съобщиха от Видинската митрополия. Градът е център на епархията, която той оглавяваше преди да бъде избран за български патриарх...

публикувано на 18.07.24 в 06:15

Остава в сила червеният код за много големи горещини в цялата страна

В четвъртък  ще е слънчево и много горещо. След обяд в Северна България и западните масиви ще се заоблачи, ще духа вятър и на места значително ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 19° и 25°, в София 20°. Максималните ще са от 37° до..

публикувано на 17.07.24 в 19:05