Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Остава“ се завръща с „Взлом“

Група „Остава“
Снимка: стоп кадър

 „Поля от слънчогледи“, „Ще дойдеш ли с мен“, „Красиви хора“, „Огледало“, „Шоколад“ … Това са само част от песните на „Остава“, превърнали се в хитове.

През тази година се навършват 30 години от създаването на популярната рок група – време, през което музикантите са изнесли стотици концерти, получили са престижни награди, издали са пет студийни и два live албума.

В момента Свилен Ноев – вокал, Георги Димитров Георгиев – китара и вокал, Боян Петков – баскитара, Даниел Иванов – барабани и Александер Марбург – китара подготвят шестия албум на „Остава“. От него е „Взлом“ – песен за любовта, която може да влезе с взлом в живота, но да донесе красиви думи и усещане за романтично бягство от света на рекламите, маските и всичко, свързано с ежедневието.

Не бива да пропускаме и факта, че песента „Взлом“ е на първо място в седмичната класация „Топ 20“ на БНР.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лили Иванова

"Детелини"

Лили Иванова е безспорната прима на българската музика. Освен талант, дисциплина и отдаденост, зад десетилетията на върха стои и нейният избор на най-добрите музиканти, с които певицата е работила през годините.  Една от емблематичните ѝ песни –..

публикувано на 09.07.24 в 10:15

"Обич и песен" – нова порция летни концерти с част от вечните български песни

Проектът "Обич и песен" среща на сцената поколения обичани български изпълнители,   създали хитове в различни музикални стилове през годините. Мелъди рокът е представен от групата " Диана Експрес", които честват 50 години на сцена,..

публикувано на 08.07.24 в 10:15

Средновековни църкви отварят врати за музикалния фестивал Arbanassi Summer Music

За четиринайсета година камерна музика ще звучи в средновековните църкви-музеи “Св. Архангели Михаил и Гавраил” и “Св. Георги” в архитектурния резерват Арбанаси. От днес до 12 юли сред прекрасната акустика на храмовете музиканти от Белгия,..

публикувано на 07.07.24 в 06:00