Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Съобщиха за злоупотреби при строежа на газовата връзка с Гърция

Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната комисия за проверка на предишното управление Мая Манолова обвини изпълнителния директор от българска страна на компанията „Ай Си Джи Би“, която изгражда газовата връзка между България и Гърция в злоупотреби. Според Манолова като изпълнителен директор Теодора Георгиева не е потърсила неустойки в размер на 22,5 млн. евро заради забавянето на проекта и така е нанесла щети на държавата.

От Български енергиен холдинг, който притежава половината от компанията „Ай Си Джи Би“ обясниха, че още преди 4 години предишният служебен кабинет на президента Румен Радев е поискал уволняването на Георгиева. Но тогава гръцката страна, която е съсобственик в компанията, не е приела предложението. 


Още от категорията

Облачността постепенно ще намалява

През нощта  облачността ще се задържи значителна, на отделни места в планините със слаби валежи. Минималните температури ще са между 4° и 9° .  На 18 октомври  ще е почти без валежи. Облачността ще започне постепенно да серазкъсва и намалява...

публикувано на 17.10.21 в 18:10

Балканската пъстърва е застрашен вид, за който има целенасочена развъдна кампания

С 10 000 малки пъстърви бе зарибен 10-километров участък на река, приток на Искър, в тазгодишното издание на инициативата „Дай шанс на Балканката“. Балканската пъстърва е сред най-застрашените от изчезване видове риба, затова една от..

публикувано на 17.10.21 в 10:10

Българите са втори по бедност в ЕС след Румъния

България и Румъния са двете страни в Европейския съюз с най-голям дял от населението, изложено на бедност и материални лишения, според данните на Евростат. Повече от една четвърт от хората в тях – заедно с Гърция и Испания, са застрашени от бедност. У..

публикувано на 16.10.21 в 17:17