Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Турция обсъждат трансграничното сътрудничество до 2027 година

Зам.-министър Захари Христов
Снимка: mrrb.bg

Над 33 млн. евро са заложени за проекти в трансграничния регион на България и Турция, съобщиха от Регионалното министерство. Съвместната работна група по подготовката на Програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция 2021-2027, под ръководството на регионалния зам.-министър Захари Христов и турският зам-външен министър Фарук Каймакчъ проведе онлайн заседание. В обсъждането участваха и представителите на Главна дирекция „Регионална и селищна политика“ на Еврокомисията Магали Леноел и Жил Кител.

Предвидените мерки през новия 7-годишен период обхващат най-важните приоритети на региона – туризъм, миграция, дигитализация, околна среда, подкрепа за малкия и среден бизнес и подготовка на квалифицирани кадри за местната икономика, каза Захари Христов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с превалявания

В неделя над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обед над крайните югоизточни райони и там на места ще превали. Следобед над Североизточна България и Родопите ще се развива купесто-дъждовна..

публикувано на 03.08.24 в 18:30

Видин събра стотици любители на ретро автомобили

Над 70 ретро автомобила от България, Румъния и Сърбия бяха изложени в осмото издание на Vintage Vehicles Vidin 2024. Парадът – част от културния календар на Община Видин, започна с панорамна обиколка от паркинга на кметството до района на Телеграф..

публикувано на 03.08.24 в 17:09

Тежко пострадало дете в инцидент на морски плаж е транспортирано до “Пирогов”

Деветгодишно момче с множество наранявания беше превозено със самолет “Спартан” от Бургас до столичната болница за спешна медицина “Пирогов”. То беше заклещено снощи в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол. “ Две..

публикувано на 03.08.24 в 15:39