Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият училищен звънец би в цялата страна

проф. Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Новата учебна година започна присъствено в цялата страна при спазване на противоепидемичните мерки. Общо 2357 училища посрещнаха над 706 хил. ученици – близо 59 хиляди от които първокласници.

В приветсвеното си слово до учениците, учителите и родителите образователният министър проф. Николай Денков им пожела успешно начало и пълноценно присъствено обучение през цялата учебна година. “„Посрещаме я по-опитни, подготвени и отговорни, повече знаещи и можещи, затова и по-уверени в себе си. Вярвам, че можем да се справим заедно“, заяви министърът. Едва седем области от общо 28-те в първия учебен ден са осигурили необходимия брой учители в класните стаи. Свободните позиции за преподаватели в страната са 436 и най-много те са в София, Пловдив и Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Прочутото Панагюрско съкровище се завърна в музея на Панагюрище

От 9 август до 10 септември всички жители и гости на Панагюрище отново ще могат да видят оригинала на Панагюрското златно съкровище, съобщиха от Историческия музей в града. Последното му завръщане беше през ноември миналата година...

публикувано на 09.08.24 в 08:10

В Бургас ученици и учени дават начало на олимпиада за изкуствения интелект

В продължение на една седмица ученици, ръководители и учени ще поставят началото на олимпиада, която ще съчетае научни и приложни задачи. Първата Международна олимпиада по изкуствен интелект e под патронажа на президента на България и ще се..

публикувано на 09.08.24 в 07:10
Златният ни медалист Семен Новиков

Четири медала за България само за ден на Олимпиадата в Париж

Четири станаха медалите за България от олимпийските игри в Париж, при това – спечелени в рамките на една вечер. Първо,  Семен Новиков грабна титлата в категория до 87 килограма на класическата борба, след това Кимия Ализаде спечели бронзов медал в..

публикувано на 08.08.24 в 23:50