Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Туристически сезон лято 2021 – успешен, но кратък

Снимка: архив

Летният сезон в България в условия на пандемия е сравнително успешен, отчете туристическото ни ведомство през изминалата седмица. През месеците юни, юли и август се наблюдава 70% ръст на туристите спрямо миналата година, като преобладаващи в морските ни курорти това лято са били гостите от Румъния и България. Общо 3,7 млн туристи са избрали да почиват в страната ни това лято. Общините Варна, Приморско и Несебър са посрещнали най-много летовници, когато на места беше почти невъзможно да се открият свободни стаи в хотелите.

Собствениците на хотели обаче твърдят, че високата заетост в разгара на краткия летен сезон, продължил тази година едва 40 дни, не може да компенсира загубите им покрай епидемичните рестрикции от началото на годината, както и липсата  на адекватна подкрепа от страна на държавата.

Съставил : Венета Николова


Още от категорията

Форумът на античния римски град Августа Траяна

Старозагорска област се превръща в предпочитано място за туризъм

В края на лятото броят на нощувките в местата за краткосрочно настаняване в Старозагорска област е нараснал с близо 30 на сто, в сравнение със същия период на миналата година. Това показват данните са на Териториалното статистическо бюро – Югоизток,..

публикувано на 24.10.21 в 12:15

Варна привлича любители на планинското колоездене с 14 маршрута

Любителите на планинското колоездене вече могат да прибавят към любимите си маршрути още 14 нови трасета, които са достъпни в туристическия сайт на Община Варна . Те са с различна дължина и ниво на трудност, включващи изкачвания и спускания...

публикувано на 23.10.21 в 11:00

Вкуси България, за да я опознаеш и обикнеш!

Да изследваш България с … небцето. Това е не само възможно, но и желателно за всеки, който иска да се докосне до истинското й лице, скрито зад клишетата и трескавите обиколки „по обекти“ с колекциониране на селфита. У нас селският туризъм..

публикувано на 11.10.21 в 11:13