Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мисия от Европарламента пристига у нас заради наложените санкции по закона “Магнитски”

Елена Йончева
Снимка: Европейски парламент

Европейският парламент обсъди наложените от Съединените щати санкции по глобалния закон “Магнитски” на Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков и свързаните с тях фирми.

По време на дебатите евродепутатите поискаха отговор от Европейската комисия как възприема действията на САЩ и дали, от своя страна, ще предприеме свои срещу България и други държави членки, в които има проблеми с корупцията.

Според българския евродепутат Елена Йончева в нито един доклад на ЕК не се отчита това, което са установили Съединените щати, и критиките на комисията към страната ни са прекалено предпазливи.

През следваща седмица у нас ще пристигне мисия на Мониторинговата група за наблюдение на демокрацията в Европарламента.

Още от категорията

Ваксинираните ще влизат в Англия само с антигенен тест за Covid-19

От 24 октомври 2021 г., пристигащите в Англия, които са напълно ваксинирани, ще могат да си правят антигенен вместо PCR тест. Според българското посолство в Лондон напълно ваксинираните поне преди 14 дни, които пристигат в Англия от страни, които не са..

публикувано на 24.10.21 в 16:13

Президентът поиска връщане на учениците в клас

Връщането на децата в училище, особено на тези до 4-ти клас, при максимално гарантиране на тяхното здраве, трябва да е приоритет на служебното правителство. Това поиска президентът Румен Радев на извънредна среща с министри за мерките срещу Covid-19...

публикувано на 24.10.21 в 13:53

Слънце и по-ниски максимални температури в понеделник

Разкъсването на облачността през нощта срещу понеделник ще обхване цялата страна. Минималните температури ще са между 1 и 6°, но в отделни високи полета от Западна България градусите ще паднат и до минус два. В понеделник през деня ще е..

публикувано на 24.10.21 в 13:03