Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Трима лекари са арестувани за издаване на фалшиви документи

Снимка: БГНЕС

ГДБОП разби схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения в София. Седем души са задържани, трима от които лекари. Медиците са председателствали ТЕЛК комисии, а останалите четирима са посредничели. Именно посредниците са водели при лекарите хората, за да бъдат освидетелствани с фалшиви ТЕЛК-ове, а заплащането е започвало от 1000 лв. - според социалния статус.

Според главния секретар на МВР Петър Тодоров случаите са много и държавният бюджет е ощетен с милиони левове.

По информация на БНР операцията се е провела в три лечебни заведения – едната за онкологични заболявания, а другите две са градски болници.

От Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология обаче отрекоха при тях да е имало полицейска акция. Образувано е следствено дело под надзора на Специализирана прокуратура.

Още от категорията

Ваксинираните ще влизат в Англия само с антигенен тест за Covid-19

От 24 октомври 2021 г., пристигащите в Англия, които са напълно ваксинирани, ще могат да си правят антигенен вместо PCR тест. Според българското посолство в Лондон напълно ваксинираните поне преди 14 дни, които пристигат в Англия от страни, които не са..

публикувано на 24.10.21 в 16:13

Президентът поиска връщане на учениците в клас

Връщането на децата в училище, особено на тези до 4-ти клас, при максимално гарантиране на тяхното здраве, трябва да е приоритет на служебното правителство. Това поиска президентът Румен Радев на извънредна среща с министри за мерките срещу Covid-19...

публикувано на 24.10.21 в 13:53

Слънце и по-ниски максимални температури в понеделник

Разкъсването на облачността през нощта срещу понеделник ще обхване цялата страна. Минималните температури ще са между 1 и 6°, но в отделни високи полета от Западна България градусите ще паднат и до минус два. В понеделник през деня ще е..

публикувано на 24.10.21 в 13:03