Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софтуерът за преброяването няма удостоворение за сигурност

Снимка: investor.bg

Софтуерът за преброяване на населението не е минал през удостоверяване на мрежовата и информационната сигурност, съобщи Красимир Симонски от Държавната агенция „Електронно управление“. Като причина за затрудненията по електронното преброяване Националният статистически институт изтъкна хакерски атаки. Красимир Симонски каза още, че 2,5 млн. лв. е струвала на държавата обществената поръчка за системата. Затова и депутатите от парламентарната комисия по дигитализация са останали изумени от факта, че проверки не са правени. Междувременно от днес служители на НСИ тръгват по домовете, за да опишат жилищните сгради, необитаваните апартаменти и да преброят домакинствата, които не са го направили онлайн.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София вече има автобус за панорамна обиколка на централните градски забележителности

София отчита повишение със 7% на броя туристи за първото полугодие на 2024г. Ръстът е от 15% на годишна база за 2023 г., като туристопотокът дори е над нивата отпреди Covid-19. Тези оптимистични данни мотивират градската управа да организира..

публикувано на 04.08.24 в 09:35

Слънчева неделя с превалявания

В неделя над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обед над крайните югоизточни райони и там на места ще превали. Следобед над Североизточна България и Родопите ще се развива купесто-дъждовна..

публикувано на 03.08.24 в 18:30

Видин събра стотици любители на ретро автомобили

Над 70 ретро автомобила от България, Румъния и Сърбия бяха изложени в осмото издание на Vintage Vehicles Vidin 2024. Парадът – част от културния календар на Община Видин, започна с панорамна обиколка от паркинга на кметството до района на Телеграф..

публикувано на 03.08.24 в 17:09