Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Софтуерът за преброяването няма удостоворение за сигурност

Снимка: investor.bg

Софтуерът за преброяване на населението не е минал през удостоверяване на мрежовата и информационната сигурност, съобщи Красимир Симонски от Държавната агенция „Електронно управление“. Като причина за затрудненията по електронното преброяване Националният статистически институт изтъкна хакерски атаки. Красимир Симонски каза още, че 2,5 млн. лв. е струвала на държавата обществената поръчка за системата. Затова и депутатите от парламентарната комисия по дигитализация са останали изумени от факта, че проверки не са правени. Междувременно от днес служители на НСИ тръгват по домовете, за да опишат жилищните сгради, необитаваните апартаменти и да преброят домакинствата, които не са го направили онлайн.

Още от категорията

Бургас става част от кулинарните фестивали „Черноморска кухня“

Сезонни кулинарни фестивали и семинар за местния бизнес ще организира брандът на страните от черноморския регион „Черноморска кухня“, за да популяризира проекта за Черноморието като дестинация за гастрономически туризъм. Идеята е подкрепена и от Община..

публикувано на 23.10.21 в 05:05

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

Ситуацията с разпространението на Covid-19 в България и в много държави по света е динамична и доведе до нови промени в режима за влизане на чужди граждани на територията на някои страни. Ето актуална информация за пътуващите: Германия..

публикувано на 23.10.21 в 02:00

Нови правила за влизане във Франция от България

От днес, 22 октомври 2021 г., България, Естония, Латвия, Литва и Румъния са поставени „под наблюдение“ по отношение на Франция във връзка със ситуацията с Covid-19. Това означава, че въпреки, че посочените държави продължават да бъдат в „зелена..

публикувано на 22.10.21 в 19:03