Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кирил Петков и Асен Василев представят политическия си проект

Асен Василев и Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев днес ще обявят своя политически проект "Продължаваме промяната". В покана до медиите те заявяват, че заедно със съмишленици ще представят идеите си за бъдещо участие в политическия живот на страната. Според Кирил Петков в проекта ще влязат хора с високо ниво на почтеност, с кариера и с успешно битие извън политиката, за да останат независими. Те ще работят за запазване на досегашното ниво на данъците, за привличане на инвестиции, за освобождаване на бизнеса от корупция. Макар и да подкрепят президента Румен Радев, това няма да бъде неговата партия, изтъкнаха бившите министри.

Още от категорията

България и Виетнам искат да подновят студентския обмен

Вицепрезидентът на Виетнам Во Тхи Ан Суан е на официално посещение в България по покана на българската ѝ колега Илияна Йотова. Миналата година България и Виетнам отбелязаха 70 години дипломатически отношения. Визитата на Во Тхи Ан Суан е първата в..

публикувано на 26.10.21 в 16:53
Ангел Димитров

Диалогът за историята между България и Северна Македония отново не даде резултат

Без резултати завърши 15-ото заседание на Съвместната експертна комисия по исторически и образователни въпроси на България и Северна Македония. Това обяви съпредседателят й от българска страна Ангел Димитров. „Нашите колеги просто не могат да..

публикувано на 22.10.21 в 19:18
Румен Радев и Ангела Меркел

България поиска оперативен план при натиск по външните граници на ЕС

В Брюксел президентът Румен Радев, който участва в двудневното заседание на Европейския съвет, е обсъдил с германския канцлер Ангела Меркел българското вето за еврочленството на Северна Македония. По думите му Меркел е приела за лична кауза България..

публикувано на 22.10.21 в 18:59