Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Партиите на протеста търсят предизборно обединение с новия политически проект

Радан Кънев
Снимка: Facebook / Радан Кънев

“Общото явяване на изборите на “Демократична България” и на новата формация „Продължаваме промяната“ е огромна възможност реформаторските сили за първи път от 1997 г. да спечелят избори и да получат първия мандат за съставяне на правителство”, заяви пред БНР евродепутатът Радан Кънев. По думите му, този шанс едва ли скоро ще се повтори. Според един от лидерите на „Изправи се, БГ! Ние идваме!“ Арман Бабикян колкото по-рано се направи обединение, толкова по-добре. “М.г. на площада бяхме обединени и никой не е питал Кирил Петков дали е от Харвард или Йейл, когато говори от трибуната”, добави той. Александър Симов от БСП пък не изключи възможността леви избиратели да подкрепят новия политически проект, но въпреки това не го смята за конкуренция в лявото пространство.

Още от категорията

За ЕС е важно качеството в българския План за възстановяване

Качеството на Плана за възстановяване и устойчивост е по-важно от скоростта за плащанията по него, заяви ръководителят на представителството на Еврокомисията в България Цветан Кюланов. По думите му Еврокомисията обикновено одобрява националните..

публикувано на 18.10.21 в 13:17

Южна Африка с интерес към българското кисело мляко

На среща в София министърът на външните работи Светлан Стоев и заместник-министърът на Департамента на международните отношения на Южна Африка Алвин Буетес потвърдиха желанието на двете страни да активизират отношенията си. Сред възможностите за..

публикувано на 15.10.21 в 15:27

Еврокомисарят Тимерманс обеща в София справедлив енергопреход

Първата реална крачка по пътя към зеления преход на България е националният План за възстановяване и устойчивост, каза премиерът Стефан Янев пред форума „Зеленият преход - решения и предизвикателства за България“, в който участва и Франс Тимерманс,..

публикувано на 15.10.21 в 12:14