Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изселници в Турция искат подкрепа за курс по български език

Снимка: balturk.org.tr

Неправителствената организация на българските изселници в Турция „Балтюрк“ поиска подкрепа от генералния консул на България в Истанбул за откриване на курс за изучаване на български език. Това стана на среща на председателя на „Балтюрк“ Гюнай Узун с консула ни в Истанбул Васил Вълчев.
Узун поиска съдействие за назначаване на квалифициран преподавател по български език, както и учебни материали за курса, който ще се открие в град Коджаели. Информацията е на Нахит Догу от БНР - Кърджали.

Още от категорията

„Сглобяване на слънцето“ - поетична метафора за болното ни време, в което търсим истини

Тя е българка, но живее в Чехия още от 90-те години на миналия век. Не е емигрирала, а просто криволиците на съдба й се преплитат с водовъртежа на обществено-политическите промени, настъпили по това време в България. И така, без да планира живот зад..

публикувано на 25.10.21 в 09:10
Говорителят на ЦИК Росица Матева

56 500 са подадените заявления за гласуване в чужбина

Централната избирателна комисия - ЦИК окончателно одобри броя на секциите в чужбина за изборите на 14 ноември. Ще се гласува на 756 места. Числото може и да се промени, защото все още се очаква разрешение от някои страни. Спрямо изборите на 11 юли 2021 г...

публикувано на 24.10.21 в 14:40

Без избирателни секции в гръцки курорти и острови, под въпрос до 4 ноември са и други секции

Централната избирателна комисия – ЦИК се съобрази с предложението на Министерството на външните работи, част от предвидените в Избирателния кодекс автоматични секции в Гърция да не бъдат разкривани за изборите на 14 ноември. Секции няма да има в..

публикувано на 24.10.21 в 13:23