Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинско училище на западноевропейско ниво посреща ученици в Берковица

Снимка: berkovitsa.bg

Щастливи и жадни за знания деца – това е мечтата на всеки родител и учител у нас. Да се „заразиш“ с този ентусиазъм е напълно възможно, ако попаднеш в общинското училище „Никола Й. Вапцаров“ в Берковица. Дизайнът на учебните кабинети е дело на българско студио, специализирано в оформянето на социални средища – обществени центрове, училища и детски градини. 

Мария Стайнова и Виолетка Славова

Според създателите му Виолетка Славова и Мария Стайнова, учебната среда трябва да бъде проектирана според удобствата и нуждите на учениците и техните преподаватели, като за целта се използват максимално много от ресурсите, с които разполага учебното заведение. С идеята за изграждането на Център по природни науки и предприемачество, през 2018 г. двете момичета печелят конкурса за млади архитекти „Училища на бъдещето“. Визията на проекта допада на ръководството на школото и оттам молят архитектите да го реализират именно в Берковица, за да превърнат обучението в празник за своите ученици от ­I до VII клас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30