Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза, 24.09.2021 г.

По-топло време от петък до неделя

Снимка: БГНЕС

В петък минималните температури ще са между 5 и 10°, в котловините на Югозападна България и в подбалканските полета от 1 до 3°. Там ще се образуват първите слани. През деня ще е слънчево с разкъсана облачност. Температурите ще се повишат. Максималните ще достигнат 21-26°. В София градусите ще са от 3 до 22.

По Черноморието ще е слънчево, с разкъсана облачност. Максималните температури на въздуха ще са от 21° на север до 23° на юг. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще е до 3 бала.

Над планините също ще е предимно слънчево с разкъсана облачност и умерен, по билата до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е до 16°, на 2000 до 9°. В курортите Боровец и Пампорово термометрите ще показват до 15-16° в Банско до 19.

През почивните дни ще е слънчево, температурите ще се повишат и в неделя максималните ще са между 24 и 29°, минималните – между 9 и 14°, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Без тържествена заря на възпоменателния събор на Петрова нива заради опасност от пожари

Тържествената заря проверка за Националния възпоменателен събор, който ще се проведе утре в местността Петрова нива, се отменя със заповед на кмета на общината Илиян Янчев. Причина за решението са продължаващата суша и високите температури – предпоставка..

публикувано на 16.08.24 в 12:33

Министър Владимир Малинов: До 2050 г. трябва да изградим хранилище за погребване на ядрени отпадъци

Няма решение на Министерския съвет за изграждането на хранилище за погребване на ядрени отпадъци у нас, нито са избрани терени, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов на изслушване в Народното събрание. Правени са само предварителни..

публикувано на 16.08.24 в 12:29

МВнР препоръча на българите да не пътуват до Япония заради мощен тайфун

Министерството на външните работи призова българите, живеещи в Япония или планиращи пътуване до страната, да се въздържат от пътувания там през следващите два дни заради мощния тайфун “Ампил”. От институцията съветват също да се спазват препоръките на..

публикувано на 16.08.24 в 09:33