Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Присъственото обучение на учениците е приоритет

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров
Снимка: PR play

Дистанционно обучение на учениците ще бъде въведено само ако страната влезе в тъмночервената зона на пандемията от коронавирус. Това означава броят на заразените на 14-дневна база да е над 500 души на 100 000 население, каза пред БНТ здравният министър Стойчо Кацаров. Целта е учениците да учат присъствено през цялата година, увери министърът.

„Аз няма да допусна това, което е било преди – да се отворени кръчмите, но да са затворени училищата. Знам, че училищата са риск от епидемична гледна точка, но загубите от неприсъственото обучение, се оказват непропорционално високи“, допълни Кацаров.


Той отново призова за масова ваксинация срещу Covid-19 и заяви, че от 27 септември ще започне ваксинирането на желаещите с трета доза.

Още от категорията

От понеделник преболедували Covid-19, установен с антигенен тест, могат да получат „зелен сертификат“

От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували Covid-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна система положителен резултат от направен антигенен тест,  могат да изтеглят своя „зелен сертификат“ ТУК . За..

публикувано на 22.10.21 в 13:42

Призоваха служителите в армията да се ваксинират

Министърът на отбраната Георги Панайотов призова служителите в армията да се ваксинират срещу коронавирус. „С този вирус трябва да се води непоколебима борба. Ваксините на този етап са единственият начин за защита. Сега е моментът и българската армия да..

публикувано на 22.10.21 в 12:27

По съседски: Събития с балкански адрес

Румъния номинира ветеран от Ирак и Афганистан за премиер Румънският президент Клаус Йоханис предложи пенсионирания генерал Николае Чука за премиер на Румъния, предаде "Ройтерс". Новата кандидатура е опит на Йоханис да сложи край на..

публикувано на 22.10.21 в 11:59